Filteren
Filteren

Regels

1  - Linkjes plaatsen in de groep is niet toegestaan - Wie toch linkjes plaatst wordt 7 dagen gedempt (je kunt dan niet regeren op berichten en ook geen berichten plaatsen). Bij herhaald gedrag kun je uit de groep worden verwijderd zonder bericht en worden geblokkeerd.

Waarom deze regel? Wij werken met garantielinkjes en leden die een linkje in de groep zien en gebruiken moeten er van op aan kunnen dat ze dan ook daadwerkelijk met een garantielink te maken hebben. Doordat het linkje dat door een ander is geplaatst geen garantielink is moeten wij regelmatig leden teleurstellen.

2  - Linkjes via PB sturen aan leden - als leden ons vertellen (klagen) dat ze ongevraagd linkjes en/of ongewenste opmerkingen via PB krijgen wordt degene die dat stuurt verwijderd uit de groep. De Privacywetgeving is hier heel duidelijk over. 

3  - NIET VERKOPEN, VERLOTEN OF WEGGEVEN in de groep - We staan beslist niet toe dat de groep wordt gebruikt om zaken te verkopen, te verloten of weg te geven omdat daar in het verleden te vaak door mensen met minder goede bedoelingen misbruik van is gemaakt. Dit wordt NOOIT toegestaan en verkoop is voorbehouden aan de bij ons bekende groepsverkoopsters.

4  - Geen winkels noemen of aanbevelen in de groep - We willen niet dat iedereen zo maar winkels en verkopers gaat aanbevelen en alle berichten die promotie zijn voor een winkel of verkoper (in onze ogen) worden verwijderd. We weten dat juist de slechtste winkels vaak aan hun klanten vragen om in ruil voor een kortinkje hun naam te noemen en we verwijderen dus direct alle berichten met namen van winkels/verkopers in beeld (zowel in tekst als op foto)
Ook opmerkingen als ''via mijn vaste verkoper'' die duidelijk zijn bedoeld om reacties uit te lokken  ''wie is dat dan?'' stellen we duidelijk niet op prijs.
Het kan een keer per ongeluk voor komen maar bij steeds opnieuw gaan we verder dan alleen het bericht verwijderen want onze moderators besteden ook graag tijd aan dingen die wel leuk zijn.

- Geen VERZEND-VRAGEN in de groep - Als je besteld bij AliExpress dan kun je simpel je bestelling volgen via je Track & Trace. De groep is er niet om ''volgepompt'' te worden met ''domme'' vragen waarop het antwoord simpel te vinden is bij onze FAQ op deze website (moet ik nog maken maar komt snel :) )
Punt is dat deze verzendvragen 9 van de 10 keer dezelfde vraag in andere bewoordingen is en voor de leden van de groep heel vervelend zijn om steeds hetzelfde te moeten lezen.

6  - Geen ziektes, verjaardagen, huwelijken, kwalen en sterfgevallen benoemen in de groep - We snappen dat dit soort zaken in iemands persoonlijke sfeer heel belangrijk is maar om steeds te lezen hoeveel last iemand heeft van de rug, hoe lang het gips er om moet of hoe je een familielid of huisdier mist....... Dat soort berichten worden direct door iedereen ''ze voelen zich vaak verplicht'' volgespamd met condoleances, felicitaties en/of sterktes.
Hierdoor blijft zo'n bericht uren bovenaan in de groep en moeten alle leden eerst ver scrollen voordat ze bij de gewone berichten komen.

WAAROM ZO'N HARDE REGEL?  Omdat met 38.000 leden er iedere dag meer dan 100 leden jarig zijn, iedere dag wel leden vader, moeder, opa, oma, oom of tante worden, iedere dag leden dierbare mensen of dieren verliezen. De groep zou binnen 2 weken een felicitatie/condoleance platform worden als we hier niet strikt op handhaven. DAAROM DUS!

7  - Behandel iedereen met respect - Deze regel zouden we eigenlijk niet moeten plaatsen omdat dit vanzelfsprekend zou moeten zijn. HELAAS is dat vaak niet het geval.
Leden die anderen niet met respect behandelen en dat als vanzelfsprekend ervaren kunnen zonder bericht uit de groep worden verwijderd en worden geblokkeerd