Klik op een afbeelding en u gaat direct naar de pagina op AliExpress waar deze painting staat.

Plakpen Ombouwen

Omdat de vraag al vaker is gesteld over het ombouwen van de brushpennen van de action.. Heb ik gisteren aan de hand van tekst en foto’s een stappenplan gemaakt.. Foto 1 zijn alle foto’s van het stappenplan in een foto! En foto 2, 3 & 4 zijn wat grotere foto’s waardoor het nog iets duidelijker is..

Brushpennen van de Action ombouwen..

Benodigdheden, zie foto 1: Pakje brushpennen, 4 stuks voor €0.99.. Stuk keukenrol.. Wegwerphandschoenen, niet noodzakelijk natuurlijk.. Maar zo blijven je vingers wel lekker schoon!

Foto 2: Haal de brushpennen uit de verpakking..

Foto 3: Haal de achterkant los..

Foto 4: Haal de stift eruit, en haal de dop van de bovenkant af.. De stift kun je weggooien, er zit een doorzichtig hulsje om de stift heen.. Die bewaar je en spoel je even uit met water! Ook spoel ik het bovenste zwarte deel even uit met water..

Foto 5: Dit houd je over en heb je nodig om de brushpen om te bouwen tot dp pen.. De 2 onderdelen die uitgespoeld zijn droog ik niet af, maar houd ik een beetje vochtig.. Dan glijd het met ombouwen wat beter door! Mijn ervaring is als je dit droog doet dat het bovenste zwarte stuk snel kan doorscheuren..

Foto 6: Dan zet je het achterste gekleurde stuk weer op het zwarte voorste stuk..

Foto 7: Daarna doe je het hulsje met de smalle kant bovenin het zwarte stuk, dit is dus nog vochtig van het water zodat het makkelijker doorglijd.. Beetje voorzichtig erin duwen ivm de kans op doorscheuren van het zwarte stuk.. Je laat het een klein stukje uitsteken..

Foto 8: Zo ziet het eruit als het hulsje via de bovenkant erin gestopt is, het steekt dus een klein beetje uit.. Maar zit wel goed vast!

Foto 9: Van het roze diamond painting pennetje haal je het opzet stuk van de 1 steentjes pen af.. Dit kan natuurlijk ook met de opzetstukken voor meerdere steentjes tegelijk te kunnen plakken..

Foto 10: Daarna draai je het opzetstuk van de roze diamond painting pen voorzichtig in het hulsje tot het diep en vast genoeg zit, als je een draaiende maar tegelijk duwende beweging maakt zou het moeten lukken.. En klaar is je painting pen! Veel plakplezier..

Aanvulling: Op deze manier zit het opzetstuk goed vast en zit er geen speling meer op.. Er is ook een manier om het hulsje niet te hergebruiken, maar om gewoon de roze pen er via de achterkant in te stoppen.. En daarna de achterkant er gewoon weer op te zetten.. Maar mijn ervaring is dat er dan nog speling op het pennetje zit en heen en weer gaat, zelf vind ik dat niet prettig werken!

Ralph Danielle Jailynn Novaleigh
Al lid van de leukste DP Groep op internet?

DIAMOND PAINTING ALIEXPRESS