Welke lijsten en waar te koop

Waar ik altijd een beetje vreemd naar kijk is het feit dat veel mensen de keuze van hun painting laten afhangen van bijvoorbeeld de afmeting van een lijst. OK, als je een 70x50 lijst hebt liggen dan koop je sneller een 70x50 painting…. Maar vaak horen we ook: Ik wil die en die maat want daar kan ik makkelijker een lijst voor vinden.

Persoonlijk zou ik liever meer geld uitgeven voor een perfecte painting dan voor een lijst want uiteraard is een mooie painting in een lelijke lijst nog steeds een mooie painting en een niet mooie painting in een gouden lijst is alleen maar een gouden lijst met rommel er in.

Dagelijks zien we veel vragen die dan meestal gaan als volgt: ''Waar koop ik een lijst?'' en dan volgen daar steeds de standaard antwoorden op (vaak 20 keer hetzelfde antwoord want niemand leest wat er als staat)

Dus hier komt een lijstje met winkels (en linkjes) waar je terecht kunt voor lijsten. 

1- Alle bouwmarkten zoals Gamma en Praxis. Daar laat je simpelweg een plaat (gratis) op maat zagen en je zoekt hoeklatjes uit (die ook gratis in verstek op maat worden gezaagd) en daarna spuit je de painting in met goede blanke lak (dus niet die verdunde troep van de action). Je kunt je painting dan zowel binnen als buiten hangen en je hebt geen glas nodig. 1 keer in de zoveel weken de stofdoek er over en klaar is Kees. 

2- De zogenaamde budgetwinkels zoals Xenos, Action, Lidl en noem ze maar op hebben vaak lijstjes in de aanbieding. Het moet maar net de maat zijn die je zoekt.... 

3- De kringloopwinkel. Je loopt er naar binnen en pakt de lijst die je aanstaat, je haalt er het (meestal) foeilelijke schilderij uit en je meet het op. Dan kies je een afbeelding en in overleg met Monique of Martina maak je een custom op die afmeting. Jazeker, customs maken we tot op de millimeter nauwkeurig dus je kun de gekste lijsten met de gekste afmetingen gewoon gebruiken.

4- De handige buurman...… Heb je iemand in je omgeving die handig is met de zaag? Dan is het uiteraard altijd leuk om die aan het werk te zetten. En zo iemand kun je dan evt. van harte aanbevelen bij leden van de groep die in jouw omgeving wonen. 2 vliegen in 1 klap.... Een lijstenmaker die zelf zorgt voor een beter pensioen (op Rutte wachten heeft geen zin helaas) en leden die een perfect lijst voor een betaalbare prijs kunnen kopen.

5- AliExpress!!! Veel mensen weten het (nog) niet, maar ook bij AliExpress kun je lijsten kopen in alle mogelijke maten en ook kun je vaak exact jouw maten doorgeven.
We geven hieronder even de linkjes van de aanbieders van lijsten op AliExpress:

Ruiqi china home decoration Co., Ltd

WITUSE Homey Homes Store

VCC Official Store

WITUSE Online Store

Shang Hai Poto Export Co., Ltd.

AHSSME Official Store

IOOSTAR Store

 

Tevreden over onze service en de groep? KLIK DAN HIER zodat wij weten (en kunnen meten) hoe vaak de website wordt geraadpleegd